1. Introducere

1.1. Prezenta Politica privind utilizarea acceptabila („AUP”) defineste principiile care guverneaza utilizarea sistemelor, serviciilor si echipamentelor (dupa caz) furnizate de DC INTERNET SERVICES in legatura cu serviciile pe care vi le oferim.

1.2. „Utilizator(i)” sau „dumneavoastra” inseamna clientii sau orice alta persoana care foloseste sau acceseaza serviciile noastre.

1.3. Putem amenda, modifica sau inlocui prezenta AUP in orice moment. Utilizarea in continuare a serviciilor prevazute in baza contractului dumneavoastra dupa orice astfel de amendament, modificare sau inlocuire constituie acceptarea de catre dumneavoastra a oricarei noi AUP. Va recomandam sa ne vizitati periodic site-ul pentru a verifica actualizari sau modificari ale prezentei AUP.

  1. Actiuni de executare ale DC INTERNET SERVICES – drepturile noastre de a investiga, suspenda, restrange sau rezilia serviciile dumneavoastra

2.1. Ne rezervam dreptul de a investiga orice incalcare suspectata a prezentei AUP. Atunci cand constatam posibile incalcari, putem initia o investigatie, care poate include colectarea de informatii de la Utilizatorul implicat si partea reclamanta (dupa caz) si examinarea materialelor pe serverele sau retelele noastre sau pe alte echipamente asociate serviciilor pe care le furnizam in baza contractului dumneavoastra.

2.2. Vom lua masuri in cazul in care abuzati de serviciile noastre si/sau incalcati prezenta AUP. Actiunile pe care le putem lua, la discretia noastra, in orice moment includ, dar nu se limiteaza la:

(a) o discutie telefonica sau un e-mail informal prin care va solicitam cooperarea;

(b) un avertisment formal catre dumneavoastra;

(c) suspendarea serviciului (cu sau fara notificare);

(d) restrictionarea accesului dumneavoastra la toate sau la orice parte a unui serviciu furnizat in baza contractului dumneavoastra (cu sau fara notificare); sau

(e) incetarea oricarui serviciu in baza contractului dumneavoastra (cu sau fara notificare).

2.3. Fara a aduce atingere dreptului nostru de a restrictiona, suspenda sau inceta serviciul, daca incalcati prezenta AUP si/sau termenii si conditiile noastre, putem decide sa va emitem un avertisment formal, specificand comportamentul inacceptabil si anuntandu-va ca incalcarile repetate pot avea ca rezultat retragerea integrala sau partiala a serviciilor noastre, temporar sau permanent.

2.4. Daca, dupa emiterea unui avertisment formal in conformitate cu alineatul 2.3 de mai sus, comportamentul dumneavoastra continua sa incalce prezenta AUP, va vom retrage toate sau orice parte a serviciilor pana cand suntem satisfacuti ca ati implementat pasii corespunzatori pentru a va asigura ca utilizarea de catre dumneavoastra a sistemelor, serviciilor sau echipamentelor noastre va respecta prezenta AUP.

2.5. Daca se impune o astfel de suspendare, aceasta poate fi ridicata, la discretia noastra, la primirea unui angajament scris din partea dumneavoastra ca nu veti mai comite abuzuri viitoare. Pana la primirea de catre noi a angajamentului scris, folosind datele de contact pe care vi le mentionam, serviciile vor ramane suspendate. DC INTERNET SERVICES nu este in niciun fel responsabila pentru nicio pierdere in timpul transmiterii (posta, e-mail).

2.6. Inainte de terminarea serviciilor putem, in functie de natura incalcarii AUP, sa lucram cu Utilizatorii pentru a evita viitoare incalcari ale AUP si pentru a ne asigura ca respectiva incalcare nu reapare.  Pentru clarificare, decizia de a lucra cu dumneavoastra pentru a rezolva orice incalcare a AUP este la discretia noastra absoluta.

2.7 Daca sunteti reseller al serviciilor noastre si dumneavoastra si/sau utilizatorul final incalca AUP, este responsabilitatea dumneavoastra sa informati utilizatorul final cu privire la orice actiune pe care o luam in legatura cu termenii prezentei AUP.

  1. Utilizarea Serviciilor

3.1. Nu trebuie sa utilizati serviciile noastre in niciun mod ilegal sau in detrimentul altor utilizatori ai serviciilor noastre. De asemenea, nu trebuie sa permiteti niciunei persoane care utilizeaza conexiunea dumneavoastra sa utilizeze serviciile noastre in orice mod ilegal sau in detrimentul altor utilizatori ai serviciilor noastre.

3.2. Pe langa si fara a aduce atingere obligatiilor dumneavoastra in conformitate cu termenii si conditiile noastre, sunteti de acord sa respectati (si sa va asigurati ca altii care utilizeaza serviciile respecta) toate legile, normele si reglementarile aplicabile in legatura cu serviciile. In calitate de Utilizator al serviciilor, sunteti raspunzator pentru orice utilizare a serviciilor care va sunt furnizate, indiferent daca sunt utilizate fara cunostinta si/sau consimtamantul dumneavoastra.

3.3. Sunteti obligat sa actualizati datele de contact furnizate catre DC INTERNET SERVICES. Mentinerea la zi a acestor evidente este importanta, deoarece este posibil sa va trimitem notificari sau alte informatii folosind informatiile de contact pe care ni le-ati furnizat.

3.4. In cazul in care utilizarea serviciilor dumneavoastra este investigata de autoritatile competente, ne rezervam dreptul de a suspenda serviciile pe durata investigatiei.

  1. Responsabilitatile dumneavoastra – securitate

4.1. Siguranta serviciilor utilizate de dumneavoastra este responsabilitatea dumneavoastra. Nu suntem responsabili pentru consecintele nerespectarii de catre dumneavoastra a masurilor de securitate adecvate (de exemplu, dosare pierdute sau corupte, furt de identitate, frauda).

Securitatea dispozitivelor

4.2. Utilizatorii sunt responsabili pentru securitatea propriilor sisteme si dispozitive care sunt conectate direct sau indirect la sistemele noastre.

4.3. Daca identificam ca sistemele si/sau dispozitivele de la capatul conexiunii dumneavoastra au un impact semnificativ asupra serviciului nostru sau fac parte dintr-un „botnet” (masini deturnate de altii pentru a distribui software malitios sau alte forme de abuz), ne rezervam dreptul de a va suspenda sau deconecta serviciile fara notificare.

4.4. Trebuie sa luati toate masurile de precautie rezonabile pentru a va proteja pe dumneavoastra si sistemele si serverele dumneavoastra de virusi si alte forme de intruziune malitioasa. Nu vom fi responsabili pentru nicio pierdere sau dauna suferita ca urmare a unei astfel de intruziuni.

Securitatea contului

4.5. Trebuie sa va pastrati parola/parolele (daca exista) confidentiale si in siguranta. In cazul in care considerati ca parola dumneavoastra a devenit cunoscuta oricarei persoane neautorizate sau poate fi utilizata in mod neautorizat, trebuie sa luati masuri pentru a va schimba imediat parola. In cazul in care considerati ca vreunul dintre dispozitivele dumneavoastra a fost folosit pentru a incalca termenii prezentei AUP, trebuie sa ne informati imediat.

  1. Responsabilitatile dumneavoastra – sistemele, serviciile si echipamentele DC INTERNET SERVICES

5.1. Utilizatorii nu trebuie sa ia nicio masura care sa restrictioneze sau sa impiedice orice persoana, parteneriat, societate, firma sau organizatie (client al DC INTERNET SERVICES sau alta persoana) sa utilizeze sau sa se bucure legal de sistemele, serviciile sau produsele noastre.

5.2. Actele specifice interzise in legatura cu sistemele, serviciile si echipamentele DC INTERNET SERVICES sunt:

5.2.1. vanzarea sau revanzarea serviciilor si produselor noastre;

5.2.2. orice forma de publicitate nesolicitata sau nedorita sau inselatoare;

5.2.3. furnizarea de date false, inclusiv utilizarea frauduloasa a numerelor cardurilor de credit (iar acest comportament este motiv pentru rezilierea imediata si poate supune infractorul la raspundere civila sau penala);

5.2.4. incercarea de a evita autentificarea utilizatorilor sau securitatea oricarei gazde, retele sau cont (cunoscut si sub numele de „crack” sau „hacking”). Aceasta include, dar nu se limiteaza la, accesarea datelor care nu sunt destinate Utilizatorului, conectarea la un server sau cont pe care Utilizatorul nu este autorizat in mod expres il sa acceseze sau sa investigarea securitatii altor retele fara autorizarea expresa a proprietarului respectivei retele terte;

5.2.5. realizarea de incalcari ale securitatii sau intreruperi ale comunicatiilor. Incalcarile de securitate includ, dar nu se limiteaza la, accesul la date ale caror Utilizator nu este un destinatar sau conectarea la un server sau un cont pe care Utilizatorul nu este in mod expres autorizat sa il acceseze. In scopurile prezentei sectiuni, „intreruperi” includ, dar nu se limiteaza la, scanari de porturi, inundatii de tip ping, spoofing de pachete, informatii de rutare falsificate, incercari deliberate de supraincarcare a unui serviciu, orice forma de atac Denial of Service (DoS) sau incercari de „prabusire” a unei gazde;

5.2.6. folosirea oricarui program/script/oricarei comenzi sau trimiterea de mesaje de orice fel, destinate sa interfereze sau sa afecteze in mod negativ folosirea de catre Utilizatori a retelei noastre prin orice mijloace, la nivel local sau prin Internet, inclusiv incalcarea confidentialitatii altor Utilizatori; si

5.2.7. efectuarea, in scopuri daunatoare, a oricarei forme de monitorizare a retelei sau de interceptare a oricaror date care nu va apartin.

  1. Responsabilitatile dumneavoastra – continut/material

Aspecte generale

6.1. Sunt interzise depozitarea, distribuirea, transmiterea sau dispunerea publicarii oricarui material „interzis” prin utilizarea serviciilor, inclusiv, de exemplu, utilizarea de servicii de trimitere de e-mailuri, postarea pe forumuri on-line si folosirea social media. Ceea ce constituie „material interzis” va fi determinat de noi (la propria noastra discretie). Produsul interzis include (fara limitare):

6.1.1. material care ameninta, hartuieste, invadeaza confidentialitatea, este discriminatoriu, defaimator, rasist, obscen, indecent, ofensator, abuziv, daunator sau rau intentionat;

6.1.2. materiale care incalca sau violeaza drepturile de proprietate intelectuala ale unor terte parti (inclusiv, fara limitare, drepturile de autor, marcile comerciale, drepturile de design, secretele comerciale, brevetele, drepturile morale, drepturile de paternitate si drepturile de performanta) – acestea includ utilizarea, distribuirea si/sau copierea oricaror materiale fara acordul expres al proprietarului;

6.1.3. materiale care incalca orice lege sau reglementare in vigoare in tara in care utilizati si/sau primiti serviciile; si

6.1.4. programe care contin virusi, programe malware (software rau intentionat), falsuri sau orice alte instrumente concepute pentru a compromite securitatea utilizatorilor, paginilor de Internet si/sau sistemelor. Cu toate acestea, puteti transmite probele de programe malware intr-o maniera sigura agentiilor corespunzatoare, in scopul combaterii raspandirii acestora.

6.1.5. phishing – material care este destinat sa obtina informatii cum ar fi numele de utilizator, parolele, detaliile cartii de credit sau alte informatii personale prin mascare ca o sursa de incredere.

6.2. Pentru evitarea oricarei indoieli, stocarea si/sau distribuirea prin intermediul sistemelor si/sau serviciilor noastre de catre orice Utilizator de software „piratat” sau de orice alte materiale care nu sunt in mod expres licentiate Utilizatorului vor constitui o incalcare a prezentei AUP.

6.3. La propria noastra discretie (si fara a aduce atingere oricaror alte drepturi pe care le avem in conformitate cu prezenta AUP si cu prezentul contract), ne rezervam dreptul de a elimina sau de a bloca orice material de pe orice server aflat sub controlul nostru. Pe langa alte actiuni pe care le putem lua, ne rezervam dreptul de a notifica autoritatilor competente, autoritatilor de reglementare si/sau altor terte parti utilizarea, stocarea, distribuirea, transmiterea, retransmiterea sau publicarea materialelor interzise (si/ sau a oricaror alte materiale a caror tratare sau utilizare poate constitui un comportament ilegal de catre Utilizatori).

6.4.  DC INTERNET SERVICES este o denumire comerciala pentru  DC Internet Services SRL

© 2015 DC Internet Services. Toate drepturile rezervate
Sus